פוסטרים
הצגה חדשה – הפוסטר עלי…
פניה מלקוח: “הי לורי, בשעה טובה יוצרים הצגה חדשה… התראה קלה… עדיין אין תמונות… צריך פוסטר לפרסום, זה דחוף… סומך עליך”.
בדרך כלל על מנת לעצב קונספט פרסומי להצגה צריך להכיר את העלילה.
קיבלתי בריף קצר ותמציתי ביותר: מדובר במשחק על אירועים היסטוריים בתולדות המדינה ושני ילדים הנשאבים אל תוך המשחק. הלקוח ציין שהוא אוהב את הסגנון העיצובי של הסרט הותיק “ג’ומנג’י”. נו טוב, יש כיוון. האמנם? אז זהו שזה כלל לא מספק מאחר שנושא ההצגה רחוק מזה של “ג’ומנג’י”.
מתחילה לעצב לוגו להצגה “שומרי הזמן”. תגובה לסקיצה הראשונה: “זה בכיוון אבל זה לא זה”. תגובה לסקיצה השניה: “בינגו!”.
יופי, יש התחלה. עכשיו אפשר לעצב רקע ולבחור צבעוניות שתתאים לקונספט. התמונות עדיין לא הגיעו.
להזכירכם, זה דחוף…
עברה יממה והתמונות הגיעו. כשישים תמונות ומתוכן עלי לבחור ארבע. זהו סוג של הימור, כי אם הלקוח לא אוהב יש לטרוף מחדש את הקלפים. הבטתי בכל התמונות שוב ושוב ושוב… בחרתי ארבע ויצרתי להן קומפוזיציה (כדי שיהיה קשר בין התמונות). הלבשתי את התמונות על הרקע וצירפתי את הלוגו. זה כבר נראה כמו פוסטר. שלחתי את הסקיצה והמתנתי לתגובה… “אני מת על זה” כתב הלקוח ובשלב הזה אין מאושרת ממני.
התהליך שעברתי בעיצוב הפוסטר להצגה “שומרי הזמן” ממחיש את החשיבות של חשיבה יצירתית, גמישות והתאמה לדרישות הלקוח. מרגע קבלת הבריף ועד לאישור הסופי, כל שלב דרש הבנה עמוקה של קומפוזיציה, צבעים, טיפוגרפיה ועיבוד תמונה – בדיוק הכישורים הנלמדים במסגרת קורס עיצוב גרפי. בקורס כזה, רוכשים מיומנויות חיוניות כמו פיתוח קונספטים ויזואליים, יצירת זהות מותגית, ושימוש נכון בתוכנות גרפיות מקצועיות. בסופו של דבר, הצלחת הפרויקט נובעת מהשילוב בין טכניקה מעולה, הבנה שיווקית, והיכולת לספר סיפור ויזואלי שמתחבר לקהל היעד.
מכאן (מרגע האישור) יש לטפל בתמונות היטב (לעבד ולהעלים את הרקע שלהן) ולהכין הכול ליצירה שלמה ומושלמת. זה תהליך מורכב ואחריות גדולה, והכול בזמן קצר מאוד. בקשות מהלקוח: “החליפי לטייס את הסמלים בסרבל, וסדרי את הקרחת של בן גוריון… אה, ואני צריך שתיצרי קופסת משחק, כדי שיהיה אותנטי…”
קופסת משחק???
כן, כן, קופסת משחק. אה, וצריך גם גב במה שיהיה ברוח קופסת המשחק…
בסופו של עניין העבודה הושלמה והלקוח מרוצה. גם אני ☺.